Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Τα ΜΜΕ του σήμερα




Στις μέρες μας πια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το διαδίκτυο για την ενημέρωση τους, αντί για τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, όπως η τηλεόραση και η εφημερίδα.
Πρώτα από όλα ας αναλύσουμε γιατί οι άνθρωποι κατευθύνονται προς το διαδίκτυο αντί να στρέφονται στα άλλα μέσα ενημέρωσης. Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο έχει εξελιχθεί δραματικά, σε αντίθεση με τις εφημερίδες ή την τηλεόραση που έχουν εξελιχθεί ελάχιστα από όταν ξεκίνησε ο ρόλος τους. Επίσης το διαδίκτυο, με τις νέες ταχύτητες, ενημερώνεται συνεχώς και όλο και πιο πρόσφατες ειδήσεις μπορούν να αναγνωστούν. Μια εφημερίδα, σε αντίθεση με το διαδίκτυο, χρειάζεται αρκετές μέρες μέχρι να κυκλοφορήσει σε νέο τεύχος. Ακόμα και στην  τηλεόραση χρειάζεται κάποιος χρόνος για να βγει στον αέρα ένα νέο δελτίο ειδήσεων.
Στο διαδίκτυο, υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα κοινοποίησης της είδησης σε άλλους, όπως και η δυνατότητα να πει κάποιος την γνώμη του. Και τελευταίο, στο διαδίκτυο δεν υποστηρίζεται καμιά πλευρά, όπως κόμματα και άλλα. Οι εφημερίδες και τα κανάλια της τηλεόρασης, ανάλογα με το συμφέρον τους, υποστηρίζουν κάποιο κόμμα ή διαστρεβλώνουν την αλήθεια, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν το κόμμα το οποίο έχουν σαν χορηγό.
Άρα στο τέλος, καταλαβαίνουμε ότι όλο και πιο πολλοί άνθρωποι κατευθύνονται προς το διαδίκτυο για την καλύτερη ενημέρωσή τους απ’ ό,τι στα συνηθισμένα ΜΜΕ, τα οποία όλο και λιγότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται.
Ιάσονας Ντότσικας, Β3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου